Logo

Knížky pro všechny kluky a holky

Newton

Newton

Gravitace v akci

Bayarri Jordi

Komixová biografie vykresluje Isaaca Newtonu od jeho dětství, kdy s touhou pochopit, jak co funguje, provedl mnoho experimentů a objevů, např. sestavil zrcadlový dalekohled. Tuto zvídavost pak rozvíjel na studiích v Cambridgi až k svým průlomovým teoriím v mechanice, optice, matematice i alchymii. Více >

Tištěná kniha 212 Kč 249 Kč - 15 %
E-kniha 180 Kč 212 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Komixová biografie vykresluje Isaaca Newtonu od jeho dětství, kdy s touhou pochopit, jak co funguje, provedl mnoho experimentů a objevů, např. sestavil zrcadlový dalekohled. Tuto zvídavost pak rozvíjel na studiích v Cambridgi až k svým průlomovým teoriím v mechanice, optice, matematice i alchymii.

Soubor komixově zpracovaných biografií zaměřující se na známá jména ve světě vědy (Luis Pasteur, Isaac Newton, Marie Curie, Albert Einstein) líčí určitou etapu života každé osobnosti i s podrobnostmi o jejích vědeckých objevech a životní práci. Autor předkládá nejen základní informace každé z postav, ale dotkne se také konceptů jejího výzkumu, jako je např. teorie relativity či objev záření. Tyto jednoduché formy seznámení se slavnými osobnostmi vědy mohou děti dovést k dalšímu zájmu o vědce i vědu. 

Náhled knihy

Recenze

Série naučných komiksů přibližující život a dílo čtyř proslulých badatelů ukazuje, že i na malém prostoru lze vypovědět plnohodnotný příběh a přilákat děti k zájmu o vědu. Vezmeme-li to chronologicky, dle data narození, v Newtonovi (1643–1727) se čtenář seznámí s jeho příchodem na univerzitu, průlomovými experimenty na poli optiky, formulací gravitačního zákona a v několika okénkách i se slavným sporem s Leibnizem ohledně toho, kdo z nich objevil kalkulus neboli infinitezimální počet. 
Celá recenze na iLiteratura.cz

Ať už hledáte něco, čím zaujmout své ratolesti, nebo jste sami zvídaví, nebojte se po této čtveřici komiksů sáhnout. Jejich obsahem nebudete v žádném případě zklamáni. Atraktivní a chytlavá kresba, zajímavě uspořádané scénáře, obsahově bezchybný text – to všechno jsou předpoklady pro uspokojení téměř každého čtenáře bez ohledu na vzdělání i věk. A kdo ví, třeba právě toto bude ten startovací impuls zrodu nových vědeckých osobností, co říkáte? Newton – Gravitace v akci. Malého Isaaca poznáme jako zvídavého chemika a mechanika. Už jako dítko dokázal sestrojit třeba vodní hodiny. Budeme ho sledovat při studiích na univerzitě v Cambridge. Rozšíříme si znalosti optiky díky jeho objevům na tomto poli, stejně jako se staneme svědky nekonečných sporů o význam jeho prací. Uvidíme, jak je obviněn z plagiátorství. Zjistíme, jak si Isaac Newton poradil s vedením královské Mincovny v době, kdy se mnozí pokoušeli měnu šidit a degradovat. A budeme svědky jeho pasování do rytířského stavu.
Celá recenze na klubknihomolu.cz

Další knihy autora

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 240×169, 48 stran
Datum vydání: 29. 9. 2021
ISBN: 978-80-271-3102-0

E-kniha

Velikost: 16.17 MB

Novinky