Logo

Knížky pro všechny kluky a holky

Einstein

Einstein

Kvantové salto

Bayarri Jordi

Neklidná inteligence Alberta Einsteina ho přivedla k přemýšlení o nejzásadnějších tématech, které vesmír nabízí, jako jsou světlo, čas, hmotnost, energie a další. Komix sleduje Einsteinovu cestu z jeho domovské země Německa ke studiu ve Švýcarsku až do doby jeho pobytu a proslavení se ve Spojených státech. Více >

Tištěná kniha 199 Kč 249 Kč - 20 %
E-kniha 170 Kč 212 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Neklidná inteligence Alberta Einsteina ho přivedla k přemýšlení o nejzásadnějších tématech, které vesmír nabízí, jako jsou světlo, čas, hmotnost, energie a další. Komix sleduje Einsteinovu cestu z jeho domovské země Německa ke studiu ve Švýcarsku až do doby jeho pobytu a proslavení se ve Spojených státech.

Soubor komixově zpracovaných biografií zaměřující se na známá jména ve světě vědy (Luis Pasteur, Isaac Newton, Marie Curie, Albert Einstein) líčí určitou etapu života každé osobnosti i s podrobnostmi o jejích vědeckých objevech a životní práci. Autor předkládá nejen základní informace každé z postav, ale dotkne se také konceptů jejího výzkumu, jako je např. teorie relativity či objev záření. Tyto jednoduché formy seznámení se slavnými osobnostmi vědy mohou děti dovést k dalšímu zájmu o vědce i vědu. 

Náhled knihy

Recenze

Série naučných komiksů přibližující život a dílo čtyř proslulých badatelů ukazuje, že i na malém prostoru lze vypovědět plnohodnotný příběh a přilákat děti k zájmu o vědu. Jako poslední se na řadu dostává další nositel Nobelovy ceny a vědec z celé čtveřice jednoznačně nejslavnější: Einstein. V jeho případě asi není potřeba připomínat největší vědecké úspěchy (speciální a především obecná teorie relativity), což si patrně uvědomoval i autor, který se více věnuje Einsteinovu životu než jeho objevům, například jeho manželství s Milevou Marićovou nebo odchodu do Spojených států, kam uprchl před nacistickým Německem. 
Celá recenze na iLiteratura.cz

Ať už hledáte něco, čím zaujmout své ratolesti, nebo jste sami zvídaví, nebojte se po této čtveřici komiksů sáhnout. Jejich obsahem nebudete v žádném případě zklamáni. Atraktivní a chytlavá kresba, zajímavě uspořádané scénáře, obsahově bezchybný text – to všechno jsou předpoklady pro uspokojení téměř každého čtenáře bez ohledu na vzdělání i věk. A kdo ví, třeba právě toto bude ten startovací impuls zrodu nových vědeckých osobností, co říkáte? Einstein – Kvantové salto. Sledujeme cestu malého Alberta a zpočátku i jeho sestry do světa hudby a následně přírodních věd. Dozvíme se, proč se po jisté období stal člověkem bez jakékoli státní příslušnosti. Poznáme jeho ženu. Budeme svědky mnohých z jeho objevů. Potkáme bezpočet známých fyziků a matematiků dvacátého století. A na pozadí vědy budeme přihlížet nástupu nacismu k moci. Nakonec se s Albertem Einsteinem rozloučíme v jeho roli profesora Princetonské univerzity.
Celá recenze na klubknihomolu.cz

Další knihy autora

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 240×169, 48 stran
Datum vydání: 29. 9. 2021
ISBN: 978-80-271-3092-4

E-kniha

Velikost: 17.11 MB

Novinky